قیمت لحظه ای بیت کوین
















بیت کوین Bitcoin چیست ؟
بیت کوین یک ارز دیجیتال مانند پول رایج کشورها است و کارکرد عمدهی آن انجام تبادلات مالی بین افراد است. کارکرد کلی این ارز مشابه دلار آمریکا و ریال ایران است. اما بین این ارز و ارزهایی مانند دلار تفاوتهای مهمی نیز وجود دارد. یکی از مهمترین تفاوتها این است که این توکن توسط دولتها و نهادهای مالی ایجاد نشده است و پشتوانهای جز مقبولیت عمومی ندارد.
این ارز رمز نگاری شده توسط یک الگوریتم ریاضی تولید میشود. در این ارز دیجیتال وظیفه ثبت و نگهداری تراکنشها بر عهدهی دستگاههای محاسباتی است که کار تولید را نیز برعهده دارند. الگوریتم ریاضی این ارز در واقع یک تکنولوژی رمزنگاری شده بر پایه بلاک چین است که همزمان با فراهم کردن شفافیت شبکه، حریم خصوصی کاربران را حفظ میکند. به این معنا که باوجود فراهم بودن امکان ناشناس بودن در شبکه، همهی کاربران به جزئیات اطلاعات تراکنشها دسترسی دارند.
بیت کوین یک ارز دیجیتال است که از کلید عمومی رمزنگاری شده (آدرس عمومی) استفاده میکند. این ارز دیجیتال در واقع یک شبکهی همتا به همتا است که با الگوریتم اجماع اثبات کار انجام تراکنشها را تأیید میکند. به زبان سادهتر این ارز از یک آدرس به آدرس دیگر ارسال میشود و در ازای این انتقالها از کاربران کارمزد دریافت میشود. هر کاربر به طور بالقوه میتواند تعداد زیادی آدرس داشته باشد.
هر تراکنش پرداختی به کل اعضای شبکه اعلام میشود تا بیتکوینهای موجود دو بار خرج نشوند. بعد از تأیید توسط نودهای شبکه، تراکنش توسط نودهای شبکه مهر زمان دریافت میکنند تا اطلاعات کاملشان در بلاک چین ذخیره شود.
هر تراکنش با قدرت کامپیوتری و پردازشی بالایی ثبت میشود که به آن «اثبات کار» میگویند. با استفاده از این قدرت پردازش، این ارز یک شبکهی پرداخت سریع و قابل اعتماد ایجاد میکند که هر کسی میتواند از آن استفاده کند.
ویژگی های منحصر به فرد بیتکوین
غیرمتمرکز بودن
بیت کوین به گونه ای طراحی شده است که هر کاربر، بخشی از یک شبکه وسیع را تشکیل می دهند. همچنین طراحی طوری است که حتی اگر بخشی از شبکه از دسترس خارج شود، پول همچنان در حرکت خواهد بود.
شفاف بودن
ناشناس بودن هویت دارندگان بیت کوین نسبی است، زیرا تراکنش های این ارز رمزپایه تنها زمانی انجام می گیرند که در پلت فرم بلاک چین ذخیره شده باشند. در تئوری ، اگر آدرس کیف پول شما به طور عمومی مورد استفاده قرار گیرد، هر شخصی به وسیله ی مطالعه دفتر حساب بلاک چین ، قادر است بگوید چه مقدار پول در آن قرار دارد. هر چند، ردیابی از آدرس بیت کوین به اشخاص هنوز هم تقریبا غیر ممکن است.
البته قابل ذکر است افرادی که می خواهند تراکنش هایشان ناشناس بماند، می توانند اقدامات لازم را برای گریز از رادار انجام دهند. کیف پول های متعددی وجود دارند که ابهام در تراکنش ها و امنیت شما را در اولویت قرار می دهند.
غیر قابل لغو
اگر بیت کوین را برای فردی انتقال دهید، هیچ راهی برای لغو یا بازگرداندن آن وجود ندارد، مگر این که شخص دریافت کنند بخواهد بیت کوین را به شما بازگرداند
سریع
انتقال ارز در شبکه بیت کوین حدودا بلافاصله انجام می دهد و به طور معمول فقط چند دقیقه طول می کشد که در آن سوی دنیا شخص دیگری ارز را دریافت کند ، اما در بانک ها می تواند چندین روز طول بکشد.
ناشناس بودن
امروزه بانک ها تقریبا همه چیز را درباره ی مشتریان می دانند. اما در بیت کوین بسیار متفاوت است. و برای جابجایی پول نیاز به هیچ اطلاعات شخصی نیست. برخی از مردم نمی خواهند اموال آن ها به وسیله ی هیچ یک از مقامات کنترل و ردیابی شود ، عده ای تصور می کنند که تجارت مواد مخدر ، تروریسم ، و سایر فعالیت های غیر قانونی و خطرناک با توجه به ویژگی ناشناس بودن بیت کوین ، رشد و رونق پیدا می کند.
تاریخچه رمز ارز بیتکوین
کیف پول الکترونیکی بیت کوین توسط شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 طراحی شده است. بیت کوین در سال 2009 ارزش خود را به مقدار 0 دلار آغاز کرده است. بیت کوین تا سال 2010 ارزش خود را به این روال حفظ کرد زیرا در مرحله معرفی و توسعه قرار داشت و هیچ ارزش دیگری را دارا نبوده است و بهتر است بگوییم این ارز تا سال 2010 تاریخچه قیمت درستی نداشته و وارد هیچ صرافی نشده است. پایین ترین قیمت در سال 2010
0.06 دلار می باشد و البته بالاترین قیمت به 0.39 دلار نیز رسیده است. در سال 2011 اهمیت بسیار بالایی برای ارز دیجیتال بیت کوین به وجود آمده است و این ارز به علت منبع باز بودن آن توانست چندین پروژه ی بزرگ را در اختیار خود قرار بدهد. کم ترین قیمت در سال 2011 به 0.30 دلار رسیده است و بالا ترین قیمت آن در سال 2011 به 29.60 دلار قرار گرفته است.
بیت کوین در سال 2012 توانست توجه بسیار زیادی از رسانه ها را نسبت به خود جلب کند و خواهان این ارز در بازار بسیار بالا رفت و توجه بسیاری از کاربران را نسبت به خود جلب کرد. ارزش این ارز در سال 2012 به کمترین مقدار 4 دلار و به 13 دلار که ارزش بالایی دارد رسید.
سال 2013 را می توان به عنوان سالی در نظر گرفت که بیت کوین توانست کار خود را به صورت رسمی آغاز کند. در این سال بیت کوین توانست نرخ پذیرش را بسیار بالا برد. در این سال، اوایل قیمت بیت کوین 13 دلار بود و با گذشت زمان به 266 دلار نیز رسید. در این سال بیت کوین برای اولین بار توانست از مرز 1000 دلار عبور کند در نهایت پایین ترین سطح قیمت در بازار در این سال 13 دلار و بالاترین سطح قیمت در این سال به 1.237.55 دلار رسیده است. سال 2014 برای ارز بیت کوین سال خوبی بشمار نیامد زیرا با افت بسیار شدیدی رو به رو شده بود و علت این افت پایان کار صرافی ام تی گاکس می باشد که در آن زمان به عنوان بزرگترین صرافی دنیا بوده و این حادثه عملکرد بسیار مخربی را بر روی ارزدیجیتال بیت کوین گذاشت. پایین تر قیمت در سال 2014 به 111.56 دلار و بالاترین سطح قیمت نیز به 1.007.00 دلار رسیده است.
سال 2015 سالی پر از امید برای کاربران این ارز به شما رفت زیرا در اوایل سال نوسانات شدید قیمت بسیاری را دارا بوده است اما با گذشت زمان قیمت بیت کوین به 300 دلار نیز رسیده است. قیمت پایین این ارز به 164.92 و بالاترین سطح قیمت به 463.18 دلار نیز رسیده است.
قیمت بیت کوین در اوایل سال 2016 به 400 دلار نیز رسیده بود و با گذشت زمان افزایش قیمت بسیاری پیدا کرد و همین موضوع سبب شد تا سرمایه گذاران بتوانند انگیزه بسیاری برای سرمایه گذاری پیدا کنند. پایین ترین قیمت در این سال 373.92 دلار بوده و بالاترین سطح آن به 972.17 دلار نیز رسیده است.
در سال 2017 بیت کوین افزایش و رشد قیمتی بسیار زیادی داشت و به راحتی این ارز به ارزش 3000 دلار رسید و مورد معامله قرار گرفت. پایین ترین سطح قیمت در این سال به 819.62 دلار و بالاترین سطح قیمت آن به 19.336.45 دلار افزایش قیمت داشته است.
رشد بیت کوین در سال 2018 بسیار بحث برانگیز و پر از آزمون و خطا بوده است و در اوایل این سال بیت کوین به ارزش 13 دلار مورد معامله قرار گرفته است و به گذشت زمان و رشد غیرقابل باوری به 16.455.99 دلار رسیده است.
رشد بیت کوین در سال 2019 به صورت ثابت قرار گرفته بود و با قیمت 3000دلار به فروش می رسید اما با گذشت زمان این چرخه به سرعت ادامه پیدا کرد و با رشد 13.000 دلار رسیده است.
قیمت بیت کوین در سال 2020 توانست رکورد شکنی خود را آغاز کند و افزایش قیمت بسیاری را شروع و روانه بازارکند و به همین علت بیشتر از همیشه مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفت و ذوق مردم برای سرمایه گذاری در این ارز بسیار بالا رفت. پایین ترین قیمت در این سال به 4.981 دلار و بیشترین قیمت در این سال به 29.071 دلار رسیده است.
انواع کیف پول های بیت کوین
1_ کیف پول لجر :
کیف پول لجر به عنوان یکی از محبوب ترین کیف پولهای سختافزاری بازار مورد شناخت واقع شده است. بیت کوین، اتریوم، تتر، ریپل و بیشتر ارزهای دیجیتال دیگر در این کیف پول مورد پشتیبانی قرار داده میشوند. امنیت کیف پولهای لجر بسیار سطح بالایی را دارا است و میتوان گفت که هک کردن آن را تقریباً غیرممکن می سازد.
2_ کیف پول ترزور :
ترزور یکی دیگر از کیف پولهای سختافزاری محبوب در بازارهای ارز دیجیتال برای بیت کوین می باشد. اتصال این کیف پولها به رایانه کاربر از طریق کابل USB انجام میگیرد. نکته بسیار مهم در خصوص این کیف پولها، امکان نگهداری آفلاین سرمایهها و تأیید آفلاین تراکنشها می باشد. ولت ترزور مانند لجر علاوه بر بیت کوین از صدها ارز دیجیتال مهم دیگر نیز پشتیبانی میکند. البته مدل وان که مدل قبلی آن است از برخی ارزهای دیجیتال مانند ریپل پشتیبانی نمیکند. امنیت ترزور هم مانند لجر بسیار بالا می باشد. در ادامه تعدادی از ولت های پشتیبانی کننده را برای شما نام می بریم و شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید وارد سایت زوم ارز شوید و در قسمت کیف پول ها مقاله های ما را به طور کامل مطالعه کنید.
3_ کیف پول تراست :
کیف پول تراست به عنوان یک ولت محبوب و پرکاربرد مورد شناخت واقع شده است و تا به امروز توانسته درصد رضایت بالایی از کاربران را نسبت به خود جلب کند و تا حدودی توانسته امنیت مناسبی را نسبت به دیگر کیف پول های نرم افزاری بدست آورد و قابل ذکر سات این ولت کاربری بسیار ساده ای را دار شده است و قابلیت پشتیبانی از کوین ها و توکن های بسیاری را دارا است.
4_ کیف پول اتمیک :
این کیف پول از محبوب ترین و کاربردی ترین کیف پول های رمز ارز در دنیای دیجیتال است. کیف پول اتمیک به گونه ای طراحی شده است که هر کاربر با هر سطحی از اشنایی با ارزهای دیجیتال می تواند از ان استفاده کند زیرا کارایی بسیار ساده ای دارد. این کیف پول رایگان است اما برخی از امکانات ان کارمزد دارد. کیف پول اتمیک از آن دسته از کیف پول هایی است شما می توانید به راحتی طی چند ساعت استفاده، بر تمامی قسمت هایش مسلط شوید و در نهایت بتوانید از طریق آن سرمایه های خودتان را به خوبی مدیریت کنید و کارهایتان مثل، ارسال و دریافت ارز دیجیتال را انجام دهید. در ادامه تنها به معرفی تعدادی از ولت ها می پردازیم البته شایان ذکر است برای آشنایی کامل با ولت های زیری می توانید وارد سایت زوم ارز شوید و مقاله های ما را مورد بررسی و مشاهده خود قرار بدهید.
- – کیف پول مای سلیون
- – کیف پول اکسودوس
- – کیف پول بیت کوین
- – کیف پول الکتروم
- – کیف پول بلاکچین دات کام
ماینینگ (Mining) یا استخراج بیت کوین
همانطور که شاید بدانید استخراج بیت کوین شامل فرایند تأیید تراکنشهای بیت کوین و ایجاد بیت کوین جدید است. افرادی که بیت کوین را استخراج میکنند به استخراج کننده (miner) بیت کوین نام دارند. البته منظور ما از «افراد» در واقع کامپیوترها هستند که توسط افراد اداره میشود.
این کامپیوترها (که آنها را «نود» مینامیم) باید بسیار قدرتمند باشند، چرا که در استخراج بیت کوین به شدت از قدرت پردازش کامپیوتر استفاده میشود. کامپیوترها نرمافزاری را اجرا میکنند که آنها را بلاکچین بیت کوین متصل میکند و معماهای ریاضی را حل میکنند.
هنگامیکه این مسائل ریاضی حل شوند دادههای تراکنشی جدید تأیید شده و بر روی بلاکچین بیت کوین ذخیره میشوند. بنابراین استخراج کنندگان بیت کوین به جای بانکها و شرکتهای کارت اعتباری تراکنشها را تأیید میکنند؛ یعنی هیچ شخص ثالثی برای انجام این کار نیاز نیست.
بسیاری از تراکنشهای بیت کوین در یک زمان اتفاق میافتد. تراکنشهایی که در یک زمان اتفاق میافتد در یک گروه قرار میگیرد؛ این گروهها «بلوک» نامیده میشوند. آنچه که استخراج کنندگان بیت کوین باید تأیید کنند این گروهها / بلوکها است – آنها به جای تأیید جداگانه تراکنشها آنها را به صورت گروهی تأیید میکنند.
بلوکها پس از تأیید شدن به زنجیرهای از بلوکها اضافه میشوند که قبلاً تأیید شده است. به همین دلیل فناوری دخیل در بیت کوین را بلاکچین مینامند!
بیت کوین چگونه استخراج میشود؟
فرایند استخراج بیت کوین را به زبان ساده و با مثال میتوان در چند مرحله زیر خلاصه کرد.
مرحله ۱
در مرحله اول نیاز است که جا به جایی بیت کوین در شبکه انجام شود. یعنی بدون انجام تراکنش ماینینگ مفهومی ندارد.
مرحله ۲
نودهای استخراج بیت کوین (کامپیوترها) از این تراکنشهایی که در حال انجام شدن هستند آگاه میشوند.
مرحله ۳
حالا استخراج کننده بیت کوین باید تراکنش شما را تأیید کند. تا زمانی که تراکنشتان توسط استخراج کننده تأیید نشود تراکنش با موفقیت تکمیل نمی شود.
اما تأیید تراکنش به چه معناست و چگونه انجام میشود؟
- استخراج کنندگان بیت کوین نرمافزار استخراج بیت کوین را که مسائل ریاضی را حل میکند اجرا میکنند – یک کامپیوتر را در حال تکمیل کردن یک پازل بسیار سخت تصور کنید! مسئله یا پازلی که آنها باید حل کنند در هر بلوک از تراکنشها تغییر میکند.
- استخراج کنندگان زیادی به صورت همزمان سعی میکنند مسئله ریاضیاتی را حل کنند اما اولین استخراج کنندهای بتواند مسئله را حل کند میتواند پاداش خود را به شکل بیت کوین جدید دریافت کند؛ درست مانند یک مسابقه!
- استخراج کنندگان بیت کوین دادههای تمام تراکنشهای گذشته بیت کوین را که تا به حال اتفاق افتاده است نگه میدارند. محل نگهداری این دادهها را میتوانیم پایگاه داده تراکنشهای قدیمی بنامیم.
- اما تراکنش استخراج بیت کوین چیست؟ هنگامی که بیت کوین ارسال میکنید استخراج کنندگان بیت کوین قبل از تأیید آن، پایگاه داده تراکنشهای قدیمی را بررسی میکنند. آنها با این کار بررسی میکنند که آیا این بیت کوین را در تراکنشهای قدیمی خرج نکردهاید.
- استخراج کنندهها همچنین موجودی حسابتان را بررسی میکنند تا مطمئن شوند که به اندازه کافی بیت کوین دارید.
مرحله ۴
اولین استخراج کنندهای که مسئله را حل کند باید به سایر نودها اعلام کند که مسئله را حل کرده است. سپس استخراج کنندگان دیگر درست بودن راه حلی که ارائه شده است را بررسی میکنند.
مرحله ۵
هنگامیکه ۵۱ درصد از استخراج کنندگان دیگر توافق کنند که راه حل درست بوده است تراکنش شما تأیید شده و مقدار بیتکوین مورد نظر انتقال می باید.
مرحله ۶
استخراج کننده بیت کوین تأیید کردن بلوک / گروهی را که تراکنش شما در آن قرار دارد به پایان میرساند. حالا تراکنش کامل شده است.
الگوریتم اثبات کار چه نقشی در استخراج بیت کوین دارد؟
بیت کوین برای تامین امنیت شبکه و جلوگیری از هک شبکه از یک الگوریتم استفاده میکند که به آن الگوریتم اثبات کار میگویند. به زبان ساده، طبق این الگوریتم، اعتبار هر بلاک که توسط یک ماینر استخراج میشود را باید دیگر ماینرها تایید کنند. اثبات کار به محافظت از شبکه در برابر حملههای متفاوت کمک میکند و در کل امنیت شبکه بیت کوین را در برابر حملات سایبری مانند Ddos تامین میکند.
در الگوریتم اثبات کار هر کدام از گرههای شبکه، کامپیوترهای خود را برای حل مسئلههای ریاضی در اختیار شبکه میگذارند. در طی این فرآیند هرگاه یک بلاک جدید استخراج شود، همه گرهها – که یک کپی از کل شبکه بلاک چین بیت کوین را در اختیار دارند – درستی بلاک استخراج شده را تایید میکنند تا بلاک به شبکه اضافه شده و استخراجکننده پاداش بلاک را دریافت کند.
انواع روشهای استخراج بیت کوین کداماند؟
با این که الگو و بنیان استخراج بیشتر رمزارزها یکی است، روشهای متفاوتی برای استخراج وجود دارد. بسته به نوع رمزارز یا میزان سرمایه اولیه شما، روش انتخابی ممکن است تغییر کند. در ادامه ۳ نوع مختلف استخراج را توضیح خواهیم داد و خوب و بد هر روش را هم خواهیم گفت.
استخراج با پردازندههای مرکزی (CPU Mining)
ایده اولیه ساتوشی ناکاموتو این بود که همه مردم بتوانند با کامپیوترهای خانگیشان بیت کوین استخراج کنند. اما کمکم استخراجکنندهها فهمیدند که استخراج با کارت گرافیک سریعتر و بهصرفهتر است. بعدها اِیسیکها پا به دنیای استخراج گذاشتند و استخراج با پردازنده مرکزی کامپیوتر را از رده خارج کردند. نرخ هش در روش استخراج با پردازندههای مرکزی کامپیوترهای خانگی خیلی پایین است. در واقع این نرخ در سال ۲۰۲۰ کاملاً ناامید کننده است.
استخراج با استفاده از کارت گرافیک (GPU Mining)
یکی از روشهای آسان و نسبتاً ارزان استخراج، استفاده از کارتهای گرافیک است. البته این روش برای آلتکوینها (رمزارزهایی غیر از بیت کوین) مناسب است. استخراج آلتکوینهایی مثل مونرو و اتریوم با کارت گرافیک با نرخ هش بالایی انجام میشود و کاملاً موثر است.
روش استخراج با کارت گرافیک در واقع یک مقاومت در برابر دستگاههای اِیسیک و انحصارگراییشان هم هست. ارزهایی مثل اتریوم و مونرو، الگوریتم خود را برای مراقبت از استخراجکنندههای میانرده و کوچک نوشتهاند. این الگوریتم به حضور استخراجکنندههای ضعیفتر کمک میکند تا بتوانند در شبکه دوام بیاورند.
با این حال، با افزایش سختی شبکه، آپدیت الگوریتمها و تغییر میزان سوددهی شبکه، شاید کمکم دوره استفاده از این کارتها به پایان برسد. همیشه باید با آمادگی کامل استفاده از این روش را ادامه داد. پیشبینی دنیای رمزارزها خیلی آسان نیست.
استخراج با دستگاههای اِیسیک (AISC)
اِیسیکها، کامپیوترهای مخصوصی هستند که برای انجام یک کار ویژه طراحی میشوند. اِیسیک در دنیای رمزارزها، کامپیوتری است که برای استخراج، به خصوص استخراج بیت کوین طراحی شده است. اِیسیکها درست بعد از پردازندههای مرکزی و کارت گرافیک وارد بازار شدند. از سال ۲۰۱۴ میزان استفاده از این دستگاهها به طرز قابل توجهی افزایش یافت.
نرخ هش یک اِیسیک، تقریباً یک میلیون برابر پردازندههایی است که در سال ۲۰۰۹ و زمان ظهور بیت کوین استفاده میشد. قیمت این دستگاهها امروز با توجه به نرخ هش و قدرت پردازششان از بیست دلار شروع شده و گاهی تا پنج هزار دلار هم میرسد.
مقاومت در برابر اِیسیکها به خاطر انحصاری بودن بازارشان زیاد است. با این حال تقریباً موفقیت این دستگاهها در برابر دیگر روشهای استخراج قطعی است. پس تنها راه برای شکستن این انحصار، تشویق تولیدکنندگان دیگر برای تولید این کامپیوترها است.






















